Hallå?

Har typ alla lagt av med att blogga? Jag följer visserligen bara 10 bloggar på Bloglovin men det är fan aldrig någon som uppdaterar längre!! Skärpning ;)


Tänker inte ens försöka...

...att sova någe mer idag! Suck.

Jag lyckades somna efter förra inlägget, men 6.45 ringer mitt hjärta och ber mig gå upp och kolla om extranyckeln till hans firmabil hänger i nyckelskåpet. Hallå?? Skjut mig redan här!!

(hans firmabil pajade typ igår, något med en skiva och någon rem? så han åkte vår privata bil idag).

Grymtade något med att va faaan jag får väl göra de. Och en sak till! Ja vadå? Du måste gå ut och se om den funkar! SKÄMTAR HAN ELLER?? Nej, han gjorde inte det. Upp och ut. Sen in och sova igen.

Inte ens en timme fick jag sova denna gång, så ringer han igen och säger att bärgaren var på väg och jag var tvungen att gå upp och ut med nyckel till honom och dessutom flytta på bilen, (lånade mammas bil igår).

Nu har jag precis klämt i mig nudlar och te. Mums.

Har tryckt i vovsingen lite smärtlindrande piller, han höll på att bli tokig. Så nu ligger han totalt utslagen på golvet. <3

Hemsk natt

Jag har sovit skitdåligt i natt! Och nu är jag sådär äckligt pigg fast jag egentligen bara vill sova...

Jag har vaknat en miljon gånger i natt med smärtor i rygg och bäckenet. Kan knappt vända mig i sängen. Har aldrig haft såhär innan. Och igår kväll så kunde jag knappt gå för det spände som fan i magen! Ibland är det inte bara roligt och spännande att vara gravid... Har fortfarande fruktansvärt ont! Tur att jag har en tid hos sjukgymnasten idag. Ska bara försöka lösa hundvakt till det också, annars får jag avboka det.

Och min lilla trattkantarell till hund har äntligen pissat! Han har typ gått o gnällt men han har vägrat pissa, men nu gjorde han det äntligen när jag var ut. Så nu verkar det som att han tänker sova :) Han har hoppat upp till mig i sängen nu när husse åkt till jobbet. Han är så mysig. Nu i alla fall. Han har försökt böka av sig tratten och farit runt så jag funderade på att ge honom de där starka pillerna jag fick av veterinären igår. Haha, tur att jag slapp det! Han fick en omgång igår kväll inför natten, och jag tycker nog att det borde räcka. Han ska få massa andra piller nu i 5 dagar.

Den 9 april ska han få ta bort stygnen, så då ska vi tillbaka till veterinären och då blir han även av med sin tratt-hatt! :)

Nu ska jag försöka vända på mig och sova. Är helt slut!

Nu är han inte så kaxig vill jag lova! Mit...

img_8275 (MMS)

Nu är han inte så kaxig vill jag lova! Mitt lilla hjärta <3


Lilleman

Min "lilla valp" ska kastreras idag. Tycker nästan lite synd om honom, tänk hur han kommer må när han kommer hem igen :( Plutt! Hoppas verkligen att A har hunnit komma hem när jag ska hämta Theo sen.
Nu ska jag gå ut på en promenad i den varma solen... -7 grader har vi här på landet och gräsmattan är alldeles vit av frost. Ja, vi har typ ingen snö alls kvar på gräsmattan. Men däremot är åkern här utanför full. Konstigt.

Nej, bäst man snabbar sig så Theo hinner med sina behov innan han ska sövas. <3

Glömde

Glömde ju skriva det att vi blev flyttade 2 dagar på RUL, så nu är vi beräknade 26 augusti i stället för 24 augusti. 2 dagar närmare hjärtats 25-årsdag (som är den 29:e)... ;)

Ska ändra min "räknare" =)

Theo <3 Nellie

Var hos Sandra igår med Theo, så han fick träffa sin bästis Nellie. En söt liten Border collie =)
Jämfört med min stora kluns är hon liten i alla fall ;) För när vi precis hade fått hem Theo, då sprang han faktiskt under Nellies mage. Så liten var han!

Här kommer en bild på finisarna när dom låg still för några sekunder...


Ultraljud

Igår var vi på Rutin Ultraljud. Det var sjukt häftigt att se den lille sådär. Nu känns det ännu mer på riktigt!

Allt såg jättebra ut, och det är bara EN bebis! =) Så nu, tyvärr, blir det inga fler ultraljud. Men vi funderar på att göra ett 3D ultraljud någon gång mellan vecka 23-27, skulle vara så jäkla häftigt! Får se om pengarna finns, det som jag har hittat kostar 1500 spänn. Men då ingår också 20-50 bilder på en CD och några videoklipp. Och självklart då som på ett vanligt UL, att dom går igenom hela bebis så att allt ser bra ut och så får man det inskrivet i journalen att man varit där.

Får se hur vi gör, finns tid att tänka på det! =) Vi scannade in bilderna igår, så här kommer dem! <3


<3

Gumman, jag hejar på dig! Jag vet att du kan göra det! <3

Sunny sunday

Vad ska man göra med denna fina dag då? Försökt tjata på gubben om IKEA, men han verkar inte så sugen.

Just nu är jag bara jättehungrig! Men vet inte vad man ska stoppa i sig, för om vi åker till stan så kan man ju faktiskt äta något gott där. Typ pizza. Haha.

Nä, jag har nog inget vettigt att skriva just nu, så jag ger upp ;)

Soffläge

För resten av natten kanske? Funderar på att hämta mitt täcke och kuddar och sova på soffan. Faktiskt. Det luktar gammal fylla i mitt sovrum... Och jag är bitter!

Massa shopping

Jag har shoppat massor idag, och jag är supernöjd! Jag har hittat snygga mammakläder, men även snygga vanliga kläder som man får plats med stor mage i! =) Och även lite gulligt till bebis... Hehe... *oops*

På Gina Tricot hittade jag dessa snygga tröjor/linnen:



Sedan bar det av till H&M där jag hittade både tunika, byxor, bebispyjamas och örhängen! =)



Köpte även 2 par våriga nagellack på Cubus. Ska prova måla naglarna ikväll tror jag.

Fick dåligt samvete för att jag shoppat så mycket, men det gick över när jag fick åka och hämta gubben från sin After Work redan kl 19... Jag var värd ALLT detta! Och egentligen lite till!

Är egentligen skitarg just nu, men jag håller humöret uppe. Försöker! Men det här ska han ju få höra när han vaknar i morgon. Och nej, han var inte bara lite småfull... Han var jättefull! Jag brukar aldrig bli sur på honom för att han är för full, men nu har han nått över min gräns!

Ska gå och titta till honom igen så han fortfarande andas...

Shopping!

Vilken fin dag det är idag! Soligt och blå himmel! =)

Nyduschad sitter man nu i sängen och smågosar lite med vovven, som ligger på rygg och sover (är det normalt?). Haha. Han ligger alltid på rygg.
Insåg precis att jag har massor med tid på mig nu, ska inte åka förrän om 1½ timme. Och frukost ska vi äta innan vi kliver på tåget nere i Knivsta. Japp! Jag ska åka tåg! Det ni! Haha, det var inte igår!

Nu ringde mitt larm också... Har bara varit vaken i en timme redan.

Ska nog ta och snygga till min vårkappa lite grann, den är full med djurhår av alla dess slag! Opraktiskt material om man har djur, så dags att dra fram kladdiga rullen!

Fullspäckat schema

Nu har vi fullt upp ett tag framöver, det gillas!
I morgon ska jag shoppa med S och kanske R om han hinner! Kommer bli kanon, ska damma av min vårjacka och känna mig riktigt vårig. Skiter i om snön vräker ner! (eller jag blir arg, men jag ska ändå vara vårig)

Mot kvällen sen så ska jag leka taxi åt min babe som ska på After work, vilket betyder seeen natt... Men skönt med egen hemmakväll. Jag och Theo. Som by the way just nu ligger och tuggar på ett stoort älgben!

Lördagen består av flytt! Bebis faster T ska flytta, så vi ska hjälpa. Eller babe ska hjälpa, jag ska koka kaffe! Haha! =)

Söndag var det något som jag inte minns... Tror vi skulle till en djuraffär och lite sånt...

Måndag är det RUTIN ULTRALJUD <3 Längtar!! Efter det antar jag att det blir till att åka runt och visa bilder =)

Tisdag ska vi beställa vår vagn! Det blir den fina vita!!


Ändrat typsnitt

Efter en ärlig kommentar, den tackar vi för! =)

Oh no!

Helt plötsligt blev jag assugen på en cigg och en kall öl. Skjut mig! Jag bryter ihop!
Såna här "jag måste ha..."-anfall går att leva med SÅ LÄNGE DET ÄR NÅGOT MAN FÅR ÄTA!
Det är verkligen asjobbigt just nu... Crap...

Kastrering

Har precis bokat kastrering åt min "lilla" valp. Plutten <3
Det gäller o passa på nu när jag har tid för honom hela dagarna, så han inte behöver vara själv om han har ont.
Fick tid redan på onsdag! Han skulle fasta från tisdag kl 21. Tur att han aldrig äter så sent, och aldrig så tidigt på morgonen heller. Så han kommer inte hinna bli hungrig i alla fall.

Nyss snöade det här!! Men nu är solen framme igen, och snön är bortblåst! Usch! Jag som hittade vårtecken igår i form av snödroppar och krokusar!
Ingen mer snö nu, tack!
Jag vill ha vår!
Jag vill ha tussilago!
Jag vill ha soool!

Text

Är texten i inläggen jobbig att läsa? Tycker den var snygg, men det kanske inte är så lättläst.

Ska jag ändra typsnitt?

Längtar

Nu hoppas jag verkligen att tiden bara springer iväg till augusti så vi kan få träffa våran lilla krabat! Jag vill också ha en liten en o gosa med nu! =)


Tidig morgon

Vaknade för en halvtimme sedan, och var skittrött. Men jag kunde inte somna om, så jag tog upp mobilen och skulle bara kolla Facebook och sen försöka sova igen. Men så möts man av ett jättekul besked - min kollega har blivit mamma i morse!! Då var man ju tvungen att hämta datorn och surfa runt lite och kolla läget. (Har inte tillräckligt bra täckning här hemma på mobilen).

Så... Nu ligger jag här och är vrålhungrig! Dags att gå upp och göra frukost kanske?

Toppendag!

Har haft en tokbra dag idag! Åkte ner till Knivsta och åt frukost med min lillasyster, eftersom jag inte hade någon ström i morse. Efter det åkte jag och träffade min vän T och hennes hund, och så tog vi en promenad med våra hundar runt Knivsta. Jätteskönt, tog ca 1 timme. Men oj vad det kändes i höfter och rygg! Hoppas på att det gjorde lite nytta i alla fall...

Är jag inte alltför mör i morgon blir det nog långprommis igen! Fast på hemmaplan. Måste trötta ut min lilleman också, annars går han mig på nerverna!

Blir en lugn kväll nu. Är väldigt sugen på något fika, men har typ inget hemma. Och orkar inte baka. Eller kanske? Får se.

Svammel svammel...

Vecka 19

Kroppen: Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.


Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.


Min finis <3 skönt väder för promenad tyck...

img_3498 (MMS)

Min finis <3 skönt väder för promenad tycker vi :)


Strömavbrott!! Fan jag tycker alltid det ä...

Strömavbrott!! Fan jag tycker alltid det är strömavbrott här. Så nu kan jag inte fortsätta knåpa med min blogg tyvärr, eftersom internet inte funkar... Ny vecka idag, vecka 19!! Kan ni fatta? Haha! Ska uppdatera med lite veckoinfo så fort jag får tillbaka strömmen! Ska nog ta en prommis med vovven nu så länge :) Hoppas de funkar nu att sms-blogga...


Undersökning

Idag fick jag hem ett litet brev från Kvinnokliniken. Man fick erbjudande om att delta i en studie om förlossningsdepression. Då tar de prover vid förlossningen, t.ex. blodprov och fostervattensprov. Det kan man väl ställa upp på, eller hur? =)

Nu är jag ganska nöjd

Jag är nöjd, för tillfället. Tillräckligt för att släppa in läsare här.
Vad tycks om min nya, fina blogg? Jag har knåpat ihop designen själv. Jag som inte använt såna där koder sen "Lunarstorm" var poppis ;)

Ska försöka fixa lite mer i sidomenyn och så, och förmodligen göra en ny "header" så fort jag har nå annat program att knåpa i än Paint! Haha!

Nu ska jag ordna så jag kan mms-blogga =)

RSS 2.0